2013. feb 14.

Eden Project 1. Trópusi birodalom

írta: A nick már létezik, válassz másikat!
Eden Project 1. Trópusi birodalom

DSCF3953.JPG

Az Eden Project Cornwallban található. A világ legnagyobb fóliasátra, tulajdonképpen két biom, ami egy felhagyott kaolinbányában kapott helyet 2001-ben és bennük kb. 1 millió egzotikus növényfaj él. A projekt mögött álló szervezet célja, hogy fenntartható módon üzemeltessen egy bemutatóteret, felhívja a figyelmet a környezettudatosságra. A működtetése amennyire lehet fenntartható, pl esővizet használnak, geotermikus erőművet építettek, és az elektromos áramot szélturbinákból nyerik. 

DSCF3974.JPG

DSCF4089.JPG

DSCF4046.JPG

DSCF4168.JPG

A trópusi biomban a világon elhelyezkedő trópusi esőerdők fajait telepítették egymás mellé, profi prezentációval, sok tisztáson autentikus házakat emeltek, otthagyott eszközökkel, nagyon élethű. 

DSCF4277.JPG

DSCF4368.JPG
Nemcsak a gyönyörű trópusi virágokat láthatjuk, hanem itt ténylegesen is történik növénytermesztés. Elsősorban különféle gyümölcsöket termelnek, amiket meg tudunk vásárolni, így is támogatva a projektet.

DSCF4193.JPG

DSCF4290.JPG

Kicsiben megtekinthető a biom modellje. Ez az üvegbura hermetikusan zárt rendszer, a benne levő növények önfenntartóak, csak fényt igényelnek életbemaradásukhoz. Működik a dolog, 10 éve zárt a búra.

DSCF4611.JPG

Szólj hozzá

Egyesült Királyság Cornwall Eden project