2013. már 05.

A Világ 11 legfélelmetesebb hídja

írta: A nick már létezik, válassz másikat!
A Világ 11 legfélelmetesebb hídja

Ha tériszonyos vagy, és még úszni sem tudsz, akkor ne használd ezeket a hidakat! A nyugalmat megzavarjuk kicsit az alábbi képekkel. Kész?

monkey bridge.jpg11.Vietnámban úgynevezett monkey bridgeken kelnek át kisebb vízfolyásokon, csúszós cipő, törött kéz kizáró tényező.

millau.jpg10. Franciaországban járunk a Tarn folyót átivelő Millau hídon, amely 270 méter magas, és 2460 méter hosszú. 2004-ben adták át, akkor a világ legmagasabb hídja volt. 

4Sidu-River-Bridge-China.jpg9. Itt a trónkövetelő! A kínai Sidu - folyó hídja hódította el a világ legmagasabb hídja címet, 496 méteres magasságával. Hossza - 1222 méter - sem elhanyagolható.

Mackinaw_Bridge_in_storm.JPG8. Mackinac Bridge, USA. Itt nem magasságával riogat a híd, hanem a fekvésével. A Huron és Michigan-tó találkozásánál fekszik és nagyon sokszor viharok tépázzák. Gyengébb idegzetű sofőrök nem is hajtanak át rajta, sokan bevállalják, de nem jön össze nekik. A hídőrség segít rajtuk, a fiúk beülnek a volán mögé és átfuvarozzák a mazsolákat.

Musou-Tsuribashi-bridge-1.jpg 7. Musou Tsuribashi híd. A japán Déli-Alpok egyik félelmetes látványossága. Az 1950-es években épült gerendákból és vesszőkből, azóta nem is nagyon tartják karba. Nem elég? A hidat a hegyoldalon láncokba kapaszkodva lehet csak megközelíteni. 

carrickarederopebridge.jpg6. Carrick-a-rede kötélhíd. Észak-Írország egyik gyönyörű tengerpartján található ez 30 méter magas híd. A szemközti kis szigetet csak itt lehet megközelíteni, eredetileg halászok építették 350 éve, hogy kagylót szedjenek. Azóta persze sokszor átépítették, a 70-es években pl csak egy korlátja volt, és csak egy pallója könnyítésként. Jelenleg túlépítettnek tűnik ehhez képest, mégis sokan akadnak akik átmennek rajta a szigetre, onnan pedig csónakkal kell kimenteni őket. 

aguille.jpg5. Aiguille du Midi, Franciaország. Az Alpok egyik gyöngyszeme ez a 3800 méter magasságban lévő hidacska. Ne nézz le!

grand canyon.jpg4. Következő versenyzőnk egyedi híd. Nemcsak ugyanarra a partra ér vissza bumerángként, de a padlója is üveg. Itt tényleg le tudod tesztelni tériszonyos vagy-e vagy sem. A Grand Canyon felett 1450 méter magasságban remeghet a térdünk, de ne felejtsük káprázatos a panoráma is!

trift-bridge-gadmen-schweiz-suisse-switzerland.jpg

3. Trift -híd, Svájc. A világ leghosszabb gyalogos függőhídja, ahol az Alpok gyönyörű vidékén önfeledten fújhatjuk a havasi kürtöt. A híd maga 100 méter magas és 170 méter hosszú.

vitim (1).jpg2. Második helyezettünk egy szibériai híd(?). A Vitim folyón ível át ez a tákolmány, éppen elég széles ahhoz, hogy egy autó áthajtson rajta, korlát nincs, azaz hibalehetőség sincs. Oly extrémnek számít, hogy az átkelés túlélői (eddig 102) saját facebook oldalt hoztak létre. 

És hogy mi lett szerintem a legveszélyesebb?

hussaini_hanging_bridge_06.jpg1. Hussaini függőhíd. A sebes sodrású pakisztáni Hunza -folyót küzdi le ez az akadálypálya. Régen két híd volt itt, de karbantartás hiánya miatt ez egyre csökkent. Drótkötelek vannak kifeszítve, de itt a gyenge pontok a fadeszkák amik hajlamosak kiesni, eltörni. 

Szólj hozzá

toplista