2013. már 15.

A Világ egyik legnagyobb utazója, Ottó.

írta: A nick már létezik, válassz másikat!
A Világ egyik legnagyobb utazója, Ottó.

Otto 25 éves és Mercedes gyermek. Nagyon jó génekkel rendelkezik, mert rengeteget futott és még mindig van benne "kraft". Egészen fiatal volt, amikor nagy útra indult gazdájával, (aki azt hiszi ő a főnök).

holtorf_fe.jpgGünther Holtroff gondolt egyet, felmondott munkahelyén s feleségével együtt 1989-ben elindult egy afrikai útra Ottóval, az 1988-as Mercedes G modellel. A 823,000 kilométeres úton 172 országban jártak. Nem voltak szponzorai, sosem aludtak szállodában és csak azt főzték, amit a helyi piacon vásároltak. És hogy miből finanszírozták az utat? Évtizedeken keresztül légitársaságokat igazgatott Günther, és ebből szépen tudott félretenni. Ahogy bejárták Afrikát, rádöbbentek, hogy mennyire keveset láttak a világból. 5 év afrikai zötyögés után, áthajóztak Dél-Amerikába majd jött a világ többi része.

t0606otto2.jpgŐk voltak az elsők, akik saját autóval voltak É-Koreában, Tibetben és szeretnének eljutni Burmába. Günthernek négy aktív útlevele van, most igényli az ötödiket, mert szépen lassan beteltek. Az út nem teljesen hepiendes mivel felesége elhunyt. Günther a napokban készül bejárni azt a tíz országot, ahová eddig nem sikerült bejutniuk, Ottó pedig múzeumba kerül az út végeztével. Holtroff szerint defekt kivételével, soha nem volt baj az autóval.

otto.jpg

Gunther-Holtorf-500000-miles.jpg

gunther-opt.jpg

Szólj hozzá

videó kaland