2013. már 16.

A Világ utolsó postahajója

írta: A nick már létezik, válassz másikat!
A Világ utolsó postahajója

st-helena_2020660b.jpgAz angol Királynő postahajója, a RMS Saint Helena az utolsó ebben a kategóriában. Hiszen nincs még egy olyan hajó, amely az anyaországból a távoli tengereken fekvő függőségeire hajóval szállítaná a postát, vegyes árucikkeket, és utasokat. A Queen Mary rendelkezik még postahajó címmel, de ez csak jelképes gesztus.

The RMS approaching St Helena.JPGA Saint Helena Angliából, Portland kikötőjéből indult a déli féltekére. Útja során érintette a Kanári-szigeteket, Ascensiont, Szent Ilonát, Tristan da Cunha-szigeteket és Fokvárost. 2011 októberétől már nem érinti Angliát, csak a Fokváros-Szent Helena-Ascension útvonalon hajózik ellátva a szigeteket a legalapvetőbb dolgokkal. 

RMS St Helena 1.jpgAz 1990-ben elkészült St. Helenát turisták is igénybe vehetik, 128 főt tud kiszolgálni a hajó. Nem kell kaszinókra, táncoslányokra és multiplex mozikra gondolni amikor a szórakozásra gondolunk. Van egy medencéje, egy boltja és néhány közösségi helyisége, ahol olvasgatni meg videózni lehet. A hajójárat napjai meg vannak számlálva, 2012 elején elkezdtek építeni egy repülőteret a sziget kiszolgálására, 2016-ra tervezik az átadását. Ezután már valószínűleg már csak a turisták fognak rajta utazni. 

img.jpg

Szólj hozzá

sziget hajó Anglia Egyesült Királyság