2013. már 26.

Devils Marbles, Ausztrália

írta: A nick már létezik, válassz másikat!
Devils Marbles, Ausztrália

Devils-Marbles-Australia.jpgLétezik még egy olyan táj, amelyik jobban visszaadná az ausztrál kontinens szépségét? Azt a képet, amit mi elvárunk az outback-től? Azt hiszem ez kétségkívül a Devils Marbles.

200902_devils-marbles-panorama_32_op.jpg

dsc_0263.jpg

Ausztrália North Territory részén helyezkedik el, nagyjából a kontinens közepén. Ezen a területen a látképet hatalmas legömbölyített sziklák csoportjai alkotják és a hely az őslakók számára Karlu Karlu néven ismert szent hely, amit 2008-ban visszakaptak az államtól. A sziklák gránitból állnak, amik szinte szigetet képeznek a környező homokkő tengerből. A homokkőréteg alól kiemelkedő gránit fokozatosan aprózódott és mállott, amíg felszínre kerülve, a képeken látható sziklákká nem alakult. 

cave21_1.jpg

Devils_Marbles_Conservation_Reserve_1.jpg

A területen található egy primitív kempinghely is, mivel a hely a Northern Territory egyik leglátogatottabb része.

Devils_Marbles_Conservation_Reserve_3.jpg

devils marbles.jpg

Egy érdekes történet: 1953-ban az Ausztrál Repülőorvosi Szolgálat alapítójának, John Flynn Alice Springsben található sírjára került el egy szikla. Ez a helyi közösség megkérdezése nélkül történt, és a 1990-es évek végére sikerült visszaszerezni a követ, amely ismét az eredeti helyén található, persze előtt újra kellett szentelni.

Még több fotó a Facebookon.

Szólj hozzá

Ausztrália