2016. jún 01.

Kanári -szigetek, így is lehet

írta: A nick már létezik, válassz másikat!
Kanári -szigetek, így is lehet

Ha unod az ipari turizmust!


img_5304.jpg

A Kanári-szigetek összefonódott az ipari turizmussal, hatalmas tömegek keresik fel a szállodakomplexumokat, tömve a charterjáratok, és a tengerpartokon alig lehet napozóágyhoz jutni. De lehet másként is! Akit nem vonz a tömött strandokon nyomorgás, annak Tenerife és La Palma eldugott, és sokszor meglepő látványosságokat nyújt. A szigeteket a vulkanizmus hozta létre, a Teide is egy óriási 3718 méteres vulkán, Ő uralja Tenerife szigetét, és a tágabb környéket, hiszen évezredek óta jellegzetes tájékozódási pont a tengerészek számára. Sajnos az elérése nem mindig egyszerű, mivel a Teide Nemzeti Park bocsátja ki a csúcsmászó engedélyeket, és rossz idő esetén lezárja a felvezető utat. Mi is így jártunk márciusban, amikor nagy havazások voltak, és a jegesedés miatt tilos volt a feljutás.

img_5067.jpg

img_5298-2.jpg

A szigetek nem túl nagy kiterjedésűek, ennek ellenére található itt sivatag, köderdő, magashegy, változatos tengerpart. Egy nap alatt ugrálhatunk a földrajzi övek között.

img_0976.jpg

img_1121.jpg

img_1255.jpg

img_5378.jpg

img_5545.jpg

img_5684.jpg

 

img_5664.jpg

A Kanári-szigetek az Örök tavasz földje, mint jól tudjuk, az alsóbb régiókban azért virágzott a táj. A természet elképesztően változatos, alkalmazkodva a változatos adottságokhoz.

img_5236.jpg

img_5259.jpg

img_5633_1.jpg

img_8836_2.JPG

A szigetek ősidők óta lakottak, az ismeretlen eredetű guancsók népesítették be. Ők békében éltek, míg meg nem indult az intenzív kereskedelem a frissen felfedezett Amerikával. Jöttek-mentek itt mindenféle nációk, de alapvetően spanyol uralom alatt állt ez a fontos terület. Az amerikai, bőségesen jövedelmező kereskedelemhez szükség volt a területre, hajók utánpótlásának céljából, akkoriban Las Palmas volt a világ legnagyobb kikötője!

img_5140.jpg

img_5569.jpg

img_8703_2.JPG

img_8806.JPG

Sokáig mezőgazdaságból éltek itt, tenyésztettek bíbortetűt, termeltek banánt, cukornádat, dohányt, végül a ll. Világháború után győzött az idegenforgalom. 

img_5787.jpg

 Ott tartózkodásunk idejére esett Nagypéntek, ekkor láttunk egy érdekes felvonulást, ahol csuklyás bűnbánók bánták a bűnt La Palmán. 

img_5616.jpg

Az utazás nem jöhetett volna, ha nincs az Eupolisz

Képek: Szabó Szilveszter

 

Szólj hozzá

túra tenger kaland sivatag tengerpart hegyek Európa Spanyolország Kanári-szigetek Eupolisz